Neznámy páchateľ zneužil v Kežmarku dôverčivosť 79-ročnej ženy

17.11.2023 Kežmarok

Kežmarok 16. novembra (TASR) - Polícia v Kežmarku vedie v súvislosti s okradnutím 79-ročnej ženy trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a pátra po páchateľovi. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Neznámy muž podľa jej slov v stredu (15. 11.) popoludní na Hviezdoslavovej ulici v Kežmarku oslovil 79-ročnú ženu, ktorá si vyberala peniaze z bankomatu.

"Prihovoril sa jej pod zámienkou, že jej má odovzdať pozdrav od jeho mamy. Pani síce muža nepoznala, no keďže sa správal veľmi milo, začala s ním komunikovať, a dokonca súhlasila, aby ju sprevádzal. Muž ju odprevadil do predajne, kam pani potrebovala ísť, a potom šli spolu k autobusovej zastávke. Muž bol natoľko galantný, že jej utrel lavičku, na ktorú si staršia pani chcela sadnúť. Muž zrazu schytil kabelku a začal s ňou utekať preč," uviedla Ligdayová s tým, že v kabelke bola peňaženka, osobné doklady, bankomatová karta i hotovosť približne 50 eur.

Polícia vedie trestné stíhanie a pátra po páchateľovi. "Zákon v tomto prípade stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až desať rokov. Ide o protiprávne konanie spáchané na chránenej osobe," dodala Ligdayová.
 

Vyberte región